Oven features

Ev Yapımı Şekil

Odun fırınında pişirme kalitesi
Karakteristik yuvarlak şekli Gorenje fırınlarının en faydalı özelliklerinden biridir. Geleneksel odun fırınlarından esinlenerek, sıcak havanın içeride serbestçe dolaşmasına izin verir. Yemek eşit derecede ve her tarafından ıstıldığı için, daima mükemmel pişer; dışı çıtır ve içi yumuşak kalır. MultiFlow 360˚ havalandırma sistemi ile, 5 seviyede fırınlamayı mümkün kılar.

MultiFlow 360˚

Tüm tarafları iyi pişmiştir
MultiFlow 360° sistemi sıcaklığın fırın içerisinde eşit dağılmasını sağlar. Arka duvarda akıllıca pozisyonlanmış havalandırma açıklıkları ve eşsiz yuvarlak şekli nedeniyle hava, fırın içerisinde eşit dağılmaktadır. Fan sıcak havayı tüm fırın hacmi içerisinde eşit dolaştırır ve yemeğin her yönünden mükemmel fırınlanmasını sağlar. Dinamik hava dolaşımı koku ve aromaları birbirine karıştırmadan her düzeyde eş zamanlı pişme sağlar.

Çok Seviyeli Fırınlama

Bir çok farklı yemek aynı anda hazırlanır
MultiFlow 360˚ve HomeMade Shape kombinasyonu en zor hedefe ulaşmanıza yardımcı olur: Bir kerede beş tepsi yemek pişirmek. İyi haber ise tat ve kokuların birbirine karışmamasıdır. Akıllı hava dağılımı her düzeydeki yemeklerin eşit derece pişmesini sağlar. Fırın hacmi geniş olduğundan, genel görüntü de mükemmeldir. Üst modeller beş farklı seviyede fırın tepsisi ayarlanmasını mümkün kılar.

Otomatik Programlar

»Seç, dokun, yap«
Gorenje fırınları, seçebileceğiniz 80 in üzerinde yemek tarifi ile yarı otomatik pişirme programları sunmaktadır, yeni başlayanlar için idealdir. Otomatik modun sırrı oldukça basittir - zaman, sıcaklık, ısıtıcı gibi parametreler otomatik olarak seçilir. Kullanıcın tek yapması gereken yemek tipini ve ağırlığını seçip Start'a basmaktır. Fırın geri kalanını yapacaktır.

Adım Adım

2, 3 veya daha fazla adımda mükemmel yemekler
Fırınlama işleminin bir çok adımını programlayarak aşamalı pişirme. Otomatik pişirme sürecinin hiç bir aşaması boyunca ayarları el ile değiştirmek gerekmez. Bu özellik ayrıca daha tecrübeli kullanıcılar için ve ekmek ve lazanya gibi pişerken ısı değişikliği gerektiren gıdalar için idealdir.

Mat Gümüş

Ultra dayanıklı ultra pürüzsüz kaplama
Emaye kalitesi ve tipi fırın ve çalışması için olağanüstü derecede önemlidir. Mat Gümüş çok dayanıklı ve güçlü bir materyaldir ve aşırı sıcaklıklara ve 500 °C sıcaklıkta pirolitik temizlemeye dahi dayanabilir. Mikro gözenekler yoktur, fırın yüzellerini ve tepsileri kaplar ve bunları en yüksek sıcaklıklara, mikro dalgalara ve buhara dayanıklı hale getirir. Üçlü iç kaplama sıcaklık yansıtma ve ek izolasyon sağlamaktadır. Dolayısı ile fırın içi daima steril ve güvenli kalır.

Pirolitik Temizlik

üstün kendini temizleme fonksiyonu
Pirolitik temizleme yöntemi fırını temizlemek için en etkili ve en gelişmiş yöntemdir. 500˚C ye kadar olan temizleme sıcaklığı fırını bir damla bile yağ bırakmadan tamamen temiz hale getirir.Nazik temizleme 90 dakikada tamamlanır, orta yoğunlukta temizlik 120 dakikada ve çok yoğun temizleme işlemi ise 150 dakikada tamamlanır ki temizleme etkisi süre ile ilgilidir. İşlem bittiğinde sadece kalıntıların silinmesi gerekir. Fırın temizleme işlemi sırasında ve temizleme süresi sonunda ailenizin güvenliği için kilitli kalır.

CataClean

Yağsız kalan yüzeyler
Katalitik temzileme fırın bakımında mükemmel bir destek sağlar. Fırın pişirme esanasında 85˚C ye veya daha yüksek bir sıcaklığa ulaştığında katalitik panel otomatik olarak yağı ve kirleri emer.

AquaClean

Basit, günlük temizlik
Gorenje Fırınlarının tüm modellerindeki tamamen yeni yüzey sayesinde, AquaClean fonksiyonu önemli derecede gelişmiştir. AquaClean fırın boşluklarının temizlenmesinde büyük bir yardım sağlar. Yalnızca her çalıştırmadan sonra fırın tepsisine yarım litre su döküp AquaClean fonksiyonunu çalıştırmanız yeterlidir. sadece 30 dakika içerisinde sonucu tüm fırın yüzeyinde ve tepsilerde görebilirsiniz. Lekeler ve yağlar yumuşatılır ve kolayca silinebilir ve fırın lekesiz hale gelir.

Büyük Hacim

Daha büyük pişirme özgürlüğü için geniş hacim
Yeni nesil Gorenje fırınlarda üst kısmın şekli gizlenmiştir. Şimdi optimize edilmiş hava, fırın içerisinde daha büyük bir hacimde tamamen serbest biçimde dolaşabilmektedir. Artırılmış kapasite özelliği, fırının dış ölçüleri aynı kaldığı halde daha geniş fırın tepsilerinin hazırlanmasına ve daha büyük miktarlı yemeklerin pişirilmesine imkan tanımaktadır. Önceki 3lünün yerine Superior fırın aynı anda 5 katta yemek yapılmasına imkan verir. Kapasiteler standart fırınlarda 75 L ye kadar ve mikrodalga fırınlarda 53L ye kadardır ki bu piyasadaki en geniş fırın hacmidir.

Yumuşak Kapanma

Süper kolay ve süper sessiz
Fırın kapağını yumuşak şekilde ve gürültü yapmadan kapatmak için nazikçe dokunmanız yeterlidir.

Kurutma

Her zaman mükemmel yemekler
Evde kolaylıkla kuru sebze, meyve, baharat ve et yapabilirsiniz. Kurutma işlemi 5 tepside aynı anda yapılabilir, bu sayede zamandan ve enerjiden tasarruf edilir.

Yoğurt

Sağlıklı beslenmenin kolay yolu
Özel bir fonksiyon evde hazırlanan sağlıklı yoğurtlar yapabilmenizi sağlar. Otomatik ısı ve zaman ayarları yaklaşık üç saat içerisinde ev yoğurdu yapabilmenize imkan sağlar. Bu fonksiyonlar ek Gorenje aksesuarları gerektirmektedir.

DC+ Sistemi

Etkin sıcaklık yönetimi.
Dinamik soğutma sistemi fırının dışını (veya mahfazasını) etkin bir şekilde soğutur ve böylelikle yüksek ısı nedeniyle olabilecek hasarları önler. DynamiCooling+ sistemi bulunan fırınlarda, ısı sensörleri 60 °C ye çıkana kadar fırın dış duvarlarının soğutmasını düzenler. Bu özellik ayrıca, aşırı sıcaklık ile çalışan pirolitik temizleme fonksiyonuna sahip fırınlarda da kullanışlıdır.

UltraCool Kapı

Her an dokunmak için yapılmış
Özel üçlü veya hatta dörtlü sır kaplama fırını izole eder, çocuklar ve ev hayvanları için güvenli kılar. Sıcaklık içeride tutulur ve fırından ısı kaçışı engellenerek enerji tüketimi optimize edilir.

Süper Boyut

XXL tarifler için hazır.
Geniş hacimli fırınlar daha büyük miktarlı yemekler pişirmenize olanak sağlar, bunu yalnızca her seviydeki hava sirkülasyonu ile değil, hem standart hem de küçük fırınlardaki 46 cm genişliğindeki frın tepsileri ile sağlar. Yenilikçi çözümler daha geniş hacimlere ve fırının derinliğinin tamamen kullanılabilmesine olnaka verir. Her bir fırın tepsisi için daha fazla hacim vardır ve ve süper teknoloji her seviyedeki yemeklerin eşit derecede pişmesini sağlar.

Teleskopik Kılavuz

İçeridekilerin kolayca dışarıya çıkarılmasını sağlar
Pürüzsüz kayan teleskopik kılavuzlar her seviyede mükemmel işlem sağlar. Gorenje fırınları Superior modellerinde üç seviyede tamamen dışarı çıkabilen kılavuzlara sahiptir. Bunların pirolotik temizlik esnasında fırndan çıkarılması gereklidir.

Mükemmel Izgara

eşit pişmiş çıtır yemekler için çifte ısı dağılımı
En iyi fırınlama sonuçları geniş ve küçük ısıtıcıların birleşimi ile alınır, küçük olan ısıstıcı büyük olanın içerisine yerleştirilmiştir. ısıtıcıların akıllı yerleşimi optimal ısı dağılımına izin verir ve her seferinde mükemmel fırınlama sonucu sunar, dolayısı ile yemeğin dışı çıtır olurken içi sulu kalır. Değişebiliri ısıtıcı kombinasyonu ya iç ısıtıcıyı ya da dış ısıtıcıyı ya da her ikisini birden kullanır. Gelişmiş modellerde ısıtıcılar daha kolay temizleme ve bakım sağlamak için çıkarılabilir.

AutoRoast

Mükemmel rosto yapma
AutoRoast fonksiyonu önce fırını 230°C ye çıkarır. Yemek 30 dakika boyunca rosto edilir ve sonra sıcaklık ayarlanmış dereceye kadar düşürülür. Akıllı sıcaklık ve zaman konfigürasyonu ideal bir rostolama ortamı sağlar. Sonuç olarak etin dışı çıtır ve iyi pişmiş hale gelirken içi yumuşak kalır.

Et Sondası

Her seferinde mükemmel rosto
Etin içinin sıcaklığını kontrol ederek, Et Sondası bütün süreci kontrol eder ve hatta doğru zaman geldiğinde alarm çalar.

Hızlı Ön Isıtma

Büyüleyici şekilde hızlıdr, zamanve enerji tasarrufu sağlar.
Fırın 200˚C sıcaklığa kadar dereceler 6 dakika içerisinde çıkar, ve bu standart ön ısıtma için gereken süreden %30 daha azdır. Bu ön ısıtma gerektiren tarifleri için çok kullanışlı bir özelliktir. Doğru sıcaklığa ulaşıldığında bir ışıklı ve sesli sinyal verilir.

Yavaş Pişirme

Mükemmelliğin yavaş yolu
Yavaş Pişirme özelliği yemekleri düşük sıcaklıkta 6 saate kadar pişirir. Uzun süren pişirme işlemi sayesinde balıklar ve etler yumuşar ancak içleri sulu kalır ve aromalarını ve besin değerlerini korurlar.